Retter, du kan lave med ost

Retter, du kan lave med ost

Er du glad for ost? Så bør du helt klart prøve raclette. Hvis du altså ikke allerede har prøvet det. Raclette er egentlig en ost. Men osten er blevet så kendt og udbredt, at den maskine, som er designet til at fremstille raclette, også bliver kaldt for det samme. Men lad det ikke snyde dig – du skal bruge både racletteost og en raclette-maskine. Det kan derfor være en fordel at bestille racletteost hjem, når du gerne vil smage den, da ikke alle ostehandlere har den på lager.

Hvad er raclette?

Hovedingredienserne i raclette er ost og kartofler. Ved siden af er der så et hav af tilbehør, som du kan servere. Eksempelvis er både syltede ananas og syltede agurker virkelig gode dertil. Andre foretrækker ferskner eller små løg som tilbehør. Derudover er der forskellige former for pålæg, som passer rigtig godt til osteretten. Blandt andet salami, bacon, bressola eller skinke. Det er helt op til dig, og dine eventuelle gæster, hvad I foretrækker.

Hvor stammer retten fra?

Selve osteretten stammer fra Schweiz. Faktisk var den et måltid som var forbeholdt særligt de fattige i gamle dage. Det skyldtes, at alle mennesker i Schweiz havde adgang til ost og kartofler, som jo nu engang er rettens primære ingredienser. Dengang anbragte man osten på et stativ, som så blev sat hen foran ildstedet i huset. Når osten så begyndte at blive blød, skrabede folk ét lag af den og spiste det. Herefter satte de igen stativet hen foran ildstedet, så næste portion kunne blive klar. Selve ordet ”raclette” stammer faktisk også fra processen. Det betyder nemlig, at man skraber osten af.

Lav også gerne dine osteretter i en støbejernsgryde

Hvis du er glad for retter med ost, bør du også prøve at lave dem i en støbejernsgryde. Grydens unikke egenskab er, at den kan fordele varmen utrolig godt samtidig med, at den også stadig holder på varmen. Det er i særdeleshed en fordel, når du skal lave retter med ost, hvor du jo naturligvis ønsker, at al osten er ligeligt varm og har samme konsistens.

Her kan du anvende gryder i støbejern

Støbejernsgryderne har også den store fordel, at du kan anvende dem både på kogeplader og i ovnen. Du kan altså bruge dem til alt fra langtidsstegning til suppe eller endda bagning. Gryderne er nemlig utrolige alsidige, og derfor bør de absolut også være en del af dit køkken.

Har du prøvet makaroni og ost?

Når du har erhvervet dig en støbejernsgryde, og hvis du elsker ost, bør du starte med at lave makaroni og ost. Det er ikke just en ret, der fremgår af kostpyramiden, men den er simpel og genial til osteelskere. Hvis du har børn, eller får børn på besøg, elsker de typisk også retten. Og så kan du også selv se, hvor let det er at lave mad i en gryde af støbejern. Den kan nemlig bedre holde til at stå i længere tid, uden at maden brænder på.

Vil du gerne have din egen støbejernsgryde? Så kan du købe den lige her: https://stoebejernsgryde.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk