Start din egen catering-forretning

Start din egen catering-forretning

Har du en iværksætter gemt i maven, og elsker du at lave mad til andre, så er det måske ved at være på tide at kaste dig ud i et liv som selvstændig. Hvis du ikke har mod på, eller kapital til, at åbne en hel restaurant, så kan det være en mulighed at starte et catering-firma op. Her kan du starte op i det små, og udvide løbende i dit eget tempo.

Sæt dig grundigt ind i alle reglerne for fødevarehåndtering

For alle virksomheder, der håndterer fødevarer, gælder der en lang række af regler for hygiejne og fødevarehåndtering. Du skal godkendes af Fødevarestyrelsen, før du overhovedet må opstarte din fødevarevirksomhed. Alle regler omkring catering kan du læse på deres hjemmeside.

Det første år, må du forvente hyppige kontrolbesøg. Anse det som en hjælp til dig, så de blot sikrer, at du kommer godt fra start, og stil endelig spørgsmål ved den mindste tvivl.

Dit køkken skal godkendes

Det køkken hvori maden til cateringen skal tilberedes i, skal være godkendt til formålet af Fødevarestyrelsen. Her har du flere muligheder. Enten kan du købe et i forvejen eksisterende køkken, du kan få bygget et, eller du kan leje dig ind i et køkken. Alle muligheder er dyre, men det kan dog godt betale sig at leje sig ind, til du er kommet godt i gang med forretningen.
Vær også opmærksom på reglerne for transport af selve maden båden den kolde, den frosne og den varme mad.

Gør dig synlig og skab god omtale

En catering-forretning er afhængig af god omtale, da det er den, der skaber kunder. Hver eneste levering skal være så god at ikke kun kunden vender tilbage, men samtlige gæster til arrangementet skal gerne blive fremtidige kunder.

Du er også nødt til fra starten at lave noget reklame for din virksomhed. Hvis kunderne ikke ved, at du eksisterer, så vælger de dig ganske enkelt ikke. Du kan reklamere mange steder og det behøver ikke at være dyrt. Det kan være gennem sociale medier, opslag ved konferencecentre og mødelokaler med videre. Det handler om at blive set.

Hold styr på regnskabet

Når du vælger at drive en virksomhed, så er det vigtigt at holde styr på regnskabet. Det er jo meget rart at vide om firmaet kan løbe rundt. Ud over at det er rart for en selv at have overblik over, så skal der også indberettes løbende til SKAT. Hvis du synes det er for uoverskueligt, eller hvis du har for travlt med andet i din virksomhed, så kan du sende opgaven videre til en revisor, som kan tage sig af bogholderiet for dig. Det koster selvfølgelig penge til revisoren, men du har i stedet tiden frigivet til andet, hvor du for eksempel kan tjene penge.

Mange vælger dog i opstartsfasen at spare så meget som muligt og klarer derfor regnskabet selv, da der er rigeligt med andre udgifter, inden indtægterne begynder at komme.

Design dine fakturaer

En anden ting, som er vigtig at huske, når man driver en virksomhed, det er fakturaerne. For hver gang du sælger en vare, så skal du bruge to fakturaer. En til kunden og en til dig selv (til regnskabet).

Der findes flere gratis sider på nettet, hvor du kan hente fortrykte fakturadesigns ned. Hos faktura-skabelonen kan du se et bredt udvalg, samt holde dig opdateret på reglerne omkring fakturahåndtering. Så er du sikker på, at alle nødvendige oplysninger fremgår af din faktura, samtidig med at du kan aflevere dem i et flot og passende design.

Lån penge til opstarten

Det kan hurtigt blive dyrt at starte en virksomhed op. Der er nemlig ofte en del udgifter forbundet med opstarten. Det kan være udgifter til indkøb af varelager, til lokaler, til lager og meget andet. Derfor kan det være nødvendigt at låne penge, så du kan komme godt og rigtigt fra start. Hvis du ikke ønsker at fremvise en virksomhedsplan for din bank, og afvente hvorvidt de finder dit projekt værdigt til et lån, så kan du i stedet vælge en af de mange former for kviklån. På nettet kan du flere steder nøjes med at indtaste det ønskede lånebeløb, hvorefter du får en oversigt over de billigste muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk