De bedste desserter, hvis man er kaffefanatiker

De bedste desserter, hvis man er kaffefanatiker

Hvis du elsker kaffe, så vil du nok blive glad for at høre, at man kan gøre andet med ens kaffe end at hælde den i koppen. Kaffedesserter er f.eks. utroligt lækre, og vil være fokusområdet for denne artikel. Læs videre her, og få en smagsprøve på to dessertforslag med kaffe, som du kan afprøve derhjemme. Begge dele af spektret er repræsenteret her, hvor den første er utrolig let og den anden noget vanskeligere. Begge er superlækre.

Kaffecreme til din Tiramisu

Denne klassiske italienske dessert fortjener uden tvivl at blive nævnt først. Hvis du er kaffeelsker, så er denne kaffecreme første og sidste stop til at pifte din købte tiramisu noget så gevaldigt op.

Ingredienser:

  • 2 tsk. af din foretrukne pulverkaffe.
  • 2 tsk. lunt vand.
  • 125g mascarpone.
  • 45 g. (1/2 deciliter) flormelis.
  • 1 tiramisu på ca. 500 g. Helst en god kvalitet.
  • Halverede jordbær, der serveres sammen med tiramisuen.

Fremgangsmåde:

  • Trin 1: Bland pulverkaffen og vandet i en skål, og vent indtil blandingen er kold (ca. 10 minutter).
  • Trin 2: Kom mascarponen, puddersukkeret og din kaffeblanding i en skål. Pisk herefter i omtrent

to minutter. Din kaffecreme er nu klar til servering.

  • Trin 3: Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær tiramisuen i 6-8 stykker (valgfrit).
  • Trin 4: Nu skal du blot hælde kaffecremen over tiramisuen, og server med friske jordbær.

”Chokoladebrød” med kaffe

Denne fantastiske dessert passer fremragende til en kop kaffe eller te efter et lækkert måltid, og er især velegnet til de koldere måneder. Dette chokoladebrød er sprængfyldt med kanel og gudeskøn smeltet chokolade, der kan gøre selv den stærkeste svag i knæene. 

Ingredienser:

Dej:

  • 2 deciliter opvarmet mælk.
  • En 1/2 pakke gær (25 g.).
  • En 1/2 deciliter hvidt sukker.
  • 1 æg.
  • 1 æggeblomme.
  • 7 deciliter hvedemel.
  • 125g blødt smør.
  • 1 ekstra æg, let pisket.
  • 1 ekstra spsk. Mælk.

Fyld:

  • 200g finthakket mørk chokolade.
  • 1 deciliter hvidt sukker.
  • 2 tsk. kanel
  • 80g blødt smør.

Krummer:

  • 1 deciliter flormelis.
  • 1/2 deciliter hvedemel.
  • 60g hakket koldt smør.

Fremgangsmåde:

Selve kagen:

  • Trin 1: Kom mælken, gæret og en smule af sukkeret i en skål, og sæt derefter skålen til side indtil blandingen skummer.
  • Trin 2: Pisk herefter det resterende sukker, dit æg samt æggeblommen sammen, og pisk det sammen med den blanding, som du satte til side.
  • Trin 3: Kom gærblandingen og mel i en mikser (eller brug hænderne), og tilsæt smør. Fortsæt indtil man har en lettere klæbrig dejmasse.
  • Trin 4: Kom dejen i en skål, der er smurt med olie og tildæk med plastfolie. Lad dejen hvile et lunt sted indtil dejen er dobbelt størrelse (ca. en time).
  • Trin 5: Kom chokoladen, sukkeret, kanelet og smørret i en skål, og bland. Dette vil være dit fyld.
  • Trin 6: Slå din dej ned, og placer den på lettere melet overflade. Lad dejen hvile ca. 5 minutter, og rul den derefter ud i et kvadrat på ca. 40-50 cm. Sørg for at den udrullede dej er ca. 3 cm i tykkelse. Kom dit ekstra æg og mælk i en skål, og bland. Pensl herefter dine dejkanter med blandingen, og derefter dit fyld; og husk at efterlade ca. 2 cm fra dejkanterne. Rul nu dejen sammen ganske stramt fra en af siderne, og brug en gaffel til at forsegle din dejrulle. Fold herefter midtover (til en U-form), og sno 2 – 3 gange.
  • Trin 7: Smør en brødform, og kom bagepapir i bunden. Kom dejen i formen, og pensl med æg.

Krumme:

  • Trin 8: Bland flormelis, mel og smør til små klumper, og kom på toppen af dejen.Efterhæv 30 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader (160 varmluft).
  • Trin 9: Bages i 55 minutter indtil gylden. Sænk varmen til 160 grader (140 varmluft), og bag herefter i 15-20 minutter indtil toppen brunes. Afkøl i ca. 20 minutter, og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk