Anskaf dig en sous vide og steg dit kød som en professional kok

Anskaf dig en sous vide og steg dit kød som en professional kok

Det er ikke altid lige let at lave mad. Vi kender det alle sammen. Du har købt noget lækkert kød, som du bare ikke kan vente med at tilberede og sætte tænderne i. Kødet var ret dyrt, men man skal jo også forkæle sig selv lidt en gang i mellem. Nu er du nået dertil, hvor kødet skal steges. Dit hjerte banker, for du har allerede skruet dine gæsters forventninger til kødet langt op i vejret. Men når det kommer til stykket, så ved du ikke så meget om, hvordan man tilbereder en steg eller en steak til perfektion. Det er her sous vide kommer ind i billedet.

Med en sous vide kan du nemlig garantere, at kødet altid har den rigtige farve og temperatur. Dermed er det er lækkert og mørt, lige når du skal servere det. Lyder det for godt til at være sandt? Den er god nok. Hvis du vil høre mere om dette mirakelredskab, så læs med herunder.

Hvordan virker en sous vide?

Så hvad er det helt præcist, den gør? Måden en sous vide fungerer på er, at kødet vakuumpakkes inden opvarmning. Herefter sænkes det ned i et vandbad, der har den præcist rigtige temperatur – alt efter hvilken ret, du laver. Det vakuumpakkede kød skal nu ligge i vandbadet ved denne præcise temperatur over en længere periode. Det varierer meget. Hvis det er en større steg, kan der sagtens gå fx ni timer.

Herefter skal kødet blot steges på ydersiden, og så har du tilberedt en lækker steg, der er perfekt stegt hele vejen igennem. Du kan enten benytte en sous vide-stav, som kobles til en gryde eller en maskine, hvor vandbadet er indbygget. Det vigtigste er bare, at du følger anvisningerne og vejledningen, så kødet får den rigtige temperatur og den rette mængde tid.

Læs mere om sous vide-stave  her.

Opdagelsen af en gammel kokkehemmelighed

I dag er dette køkkenredskab ekstremt populært, og det bliver mere og mere normalt, at have en stående derhjemme. Men sådan har det ikke altid været, hvilket måske er underligt, da konceptet som sådan ikke er helt nyt. Historien lyder, at sous viden hidtil har været bevaret som en kokkehemmelighed. Mange restauranter har benyttet sig af den. Det sparer selvfølgelig en masse besvær, da man kan tilberede meget på forhånd, men det er også en form for kvalitetssikring, så kødet bliver lige lækkert hver gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk